Nákres ideálního města

Diskuse > Projekty > Nákres ideálního města

1

Ekostarosta
09.02.2011 15:13:08
Vytisknout příspěvek
Hodnocení 26
   

Rozmysli si, jak by podle tebe mělo vypadat ideální město. Nezapomeň, že lidé musí někde bydlet, někde pracovat a někde odpočívat. Zkus nakreslit takové město z ptačí perspektivy a popiš, co ve městě kde bude. Nakreslený obrázek vyfoť nebo naskenuj a nahraj ho sem, i s krátkým komentářem, proč si myslíš, že je zrovna tvoje město ideální?

Jako inspirace ti může posloužit plán města Brasília, které bylo také vytvářeno jako umělé ideální město uprostřed džungle. http://www.capitalsalliance.org/webpages/Memberspages/MemberBrasilia.aspx .

KABÁT
06.06.2012 19:41:26
Vytisknout příspěvek
Hodnocení 2
   
ideální město by podle mě bylo to, kde by bylo hodně přírodních parků a zahrad. rozhodně žádné paneláky, nebo jen velice málo. lidé mohou bydlet v menších domcích se zahradami. taky by tam mohla být jízdárna, kde by lidé pracovali u koní. taky pár polí a sadů. práce by se tam našlo dost.
RJ
26.09.2012 20:51:44
Vytisknout příspěvek
Hodnocení 1
   
Ve městě by měly být panelákové domy ale i rodinné,každý chce bydlet jinak.Ve městě by měl být nějaký větší obchod s potravinami,dobré i je když po městě je několik večerek.Dobré také je pokud jsou ve městech obchody s potřebami pro domácnost,s oblečením nebo například elektronikou. V dobrém městě by mělo být nějaké dětské hřiště,ale také sportovní areál.Pro zábavu také třeba Kino a divadlo. V každém správném městě by měl být kostel,samozdřejmně úřad a nesmíme zapomenout na školy,školky,družiny a jídelnu. Takhle by podle mě mělo vypadat město.